ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția MOLDAGROTECH a fost inaugurată la Moldexpo

12:53 | 16.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Peste 120 de companii din opt state participă la ediția de primăvară a Expoziției internaționale specializate de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH, care a fost inaugurată astăzi la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”. Evenimentul se va desfășura până duminică, 19 martie, transmite MOLDPRES.

Vizitatorii pot găsi la expoziție cele mai diverse modele de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, inclusiv de digitalizare, creștere intensivă a culturilor, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, dar și material semincer. Fiecare agricultor care va alege să viziteze expoziția va afla mai multe informații despre tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, precum și echipamente pentru sere, de ambalare, pentru transportare, stocare și multe altele. 

Expoziția ocupă pavilionul nr. 2 al Moldexpo și toate spațiile în aer liber. Evenimentul reunește producători, dealeri, specialiști din domeniul agroindustrial din opt țări - Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Ucraina, Ungaria. Ca de obicei, expoziția este însoțită de Târgul puieților și materialului săditor. Un atu al evenimentului este coraportul bun de calitate - preț.

Directorul general al CIE Moldexpo, Carolina Chiper a declarat la inaugurarea evenimentului că expoziția MOLDAGROTECH, care a ajuns la cea de-a 41-a ediție, a revenit la Moldexpo după o pauză de trei ani și marchează deschiderea sezonului agricol.

La deschiderea evenimentului a participat și secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban. „Agricultura poate fi dezvoltată doar dacă ținem pasul cu tehnologiile moderne, cu echipamente și utilajele performante. Noi ne dorim ca acest eveniment să poată reuni producătorul și furnizorul, în sensul cooperării lor. Optăm pentru ca producătorii agricoli care țintesc spre anumite tehnologii și utilaje performante ce le-ar aduce plusvaloare domeniului de activitate, să coopereze cu alți producători și să poată investi în comun în utilaje și tehnologii pentru a obține performanță împreună”, a afirmat oficialul.

Printre multiplele oportunități oferite de expoziție este și cea de școlarizare în agricultură – programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) include seminare, mese rotunde, prezentări de mașini agricole performante care vor avea loc în toate cele 4 zile de expoziție.

Evenimentul expozițional beneficiază de suportul tradițional al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Moldagrotech spring-2023 este subvenționată de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului prin intermediul Programului de promovare a agenților economici la târguri și expoziții.

img23002116

img23002116

img23002116

img23002116

img23002116

img23002116

img23002116

img23002116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!