ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Supremă de Justiție va fi reorganizată

13:44 | 16.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede reorganizarea CSJ, inclusiv revizuirea competențelor Curții Supreme de Justiție. De asemenea, a fost elaborat și un proiect de modificare a procedurii de examinare a cauzelor de către CSJ. Astfel, Curtea Supremă de Justiție va avea competențe mai restrânse și nu va acționa ca o instanță de apel, cum este în prezent.

Printre cele mai importante prevederi ale proiectului figurează reducerea numărului de judecători ai CSJ. Autorii documentului mai propun modificarea componenței Curții Supreme de Justiție prin asigurarea accesului la funcțiile de judecător al CSJ pentru reprezentanții altor profesii juridice, precum avocați, procurori sau profesori universitari în domeniul dreptului.

img23002123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!