ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O comisie parlamentară va selecta candidații la funcția de Avocat al Poporului

15:47 | 16.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a constituit astăzi Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, comunică MOLDPRES.

Comisia va avea șase membri, reprezentanți ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități: Veronica Roșca, Ana Calinici, Vitali Gavrouc, Grigore Novac și Vasile Bolea.

Comisia urmează să adopte Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Ulterior, în termen de 60 de zile, vor fi prezentate candidaturile în plenul Parlamentului.

În prezent, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului este Maia Bănărescu. Mandatul acesteia expiră în luna aprilie a acestui an.

Foto: Parlament

img23002129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!