ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va avea acces la programul „UE pentru sănătate”

16:41 | 16.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova va avea acces la finanțare de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectelor în domeniul sănătății. Parlamentul a ratificat astăzi acordul RM-UE privind asocierea la programul „UE pentru sănătate”, comunică MOLDPRES.

Astfel, Moldova va putea participa la concursurile de proiecte lansate pentru a obține finanțare sub formă de granturi, premii și achiziții publice. Proiectele vizează cinci sectoare prioritare – prevenirea bolilor, pregătirea pentru situații de criză, sistemul de sănătate și personalul medical, digitalizarea sistemelor de sănătate și prevenirea cancerului. Bugetul total al programului este de 5,3 milioane de euro.

Programul „UE pentru sănătate” va fi implementat până în anul 2027.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!