ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Recean a vizitat o fermă de familie din Pelinia, Drochia, specializată în producerea brânzeturilor

16:49 | 16.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Vizita premierului Dorin Recean la Drochia a început în satul Pelinia, unde  familia Țurcanu dezvoltă o afacere de producere a brânzeturilor și cașcavalurilor. Soții Aliona și Alexandru au deschis ferma în anul 2014, în baza veniturilor acumulate timp de 17 ani de muncă în străinătate. Cașcavalurile și brânzeturile din Pelinia ajung pe raftul magazinelor din zona de nord a țării și la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Soții Țurcanu planifică să-și extindă afacerea, să-și diversifice producția și să ofere noi locuri de muncă pentru oamenii din localitate. De asemenea, antreprenorii doresc să-și transforme ferma într-o atracție turistică, iar calitatea cașcavalurilor să servească drept carte de vizită, pentru a atrage în zonă cumpărători și turiști.

„Mă bucur să întâlnesc oameni ca voi, cu spirit de antreprenoriat, care construiesc Europa acasă. Va trebui, în cât mai scurt timp, să găsim soluții pentru a oferi predictibilitate finanțării afacerilor, astfel încât să puteți accesa resurse și să vă dezvoltați afacerea”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Ferma de familie „Vismalv” a fost inclusă în traseul turistic elaborat în cadrul proiectului Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) privind susținerea capacităților de promovare a produselor agroalimentare.

Foto: Guvern 

img23002137

img23002137

img23002137

img23002137

img23002137

img23002137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!