ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat o companie din Chetrosu, producătoare de carne de iepure

18:29 | 16.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean și-a încheiat vizita la Drochia în satul Chetrosu, unde activează unul dintre cei mai mari producători de carne de iepure din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Afacerea a fost lansată în anul 2009, iar până în prezent, compania a reușit să dezvolte un ciclu complet de producție - de la creșterea materiei prime drept hrană pentru iepuri, până la livrarea produselor către rețelele comerciale din țară.

Administratorii companiei susțin că în dezvoltarea afacerii au fost ghidați de principiul ocrotirii mediului înconjurător și protejarea resurselor regenerabile ale naturii, folosind pentru cultivarea cerealelor și a lucernei îngrășăminte organice rezultate din creșterea animalelor.

Compania din satul Chetrosu are în gestiune o hală de producție, frigider pentru păstrarea cărnii și terenul pentru cultivarea materiei prime, având angajați circa 20 de locuitori din regiune. De asemenea, tinerii administratori au lansat o carte de rețete pentru a promova consumul de carne de iepure, disponibilă în format electronic pe pagina iepuri.md

„Dezvoltând afacerea acasă, tinerii contribuie la creșterea economică în comunitate, dar și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Vă îndemn ca, prin propriul exemplu, să încurajați oamenii să se implice în dezvoltarea economică a țării, pentru ca împreună să putem produce schimbarea societății”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

Foto: Guvern 

img23002142

img23002142

img23002142

img23002142

img23002142

img23002142

img23002142

img23002142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!