ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul din Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante donate de România

09:19 | 17.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Spitalul raional Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante și sisteme care permit o comunicare rapidă între pacienți și personalul medical. Echipamentul în valoare de două milioane de lei a fost achiziționat din banii donați de Guvernul României, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Până în prezent spitalul nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente. Odată cu primirea a două aparate cu caracteristici tehnice avansate, calitatea asistenței medicale în timpul operațiilor va fi îmbunătățită. De asemenea, mai mulți pacienți vor fi operați, astfel încât starea lor de sănătate să nu să se agraveze.

La fel, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului – chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie, terapie generală, au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrijirilor.

Anual, la Spitalul Raional Florești sunt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală.

Foto: Ministerul Sănătății 

img23002153

img23002153

img23002153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!