ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile de învățământ profesional tehnic din Moldova participă în premieră la Programul ERASMUS+

10:11 | 17.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Instituțiile de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova participă, în premieră, la Programul ERASMUS+ al Uniunii Europene. Oportunitățile Programului au fost prezentate în cadrul unei sesiuni de informare la care au participat directori ai școlilor profesionale din țara noastră, transmite MOLDPRES.

În anul 2022 de prevederile Erasmus+ au beneficiat două proiecte cu implicarea instituțiilor din țara noastră. Unul dintre acestea prevede instituirea unui sistem de formare profesională pe tot parcursul vieții, inclusiv la distanță, pentru optimizarea managementului calității îngrijirii și a riscurilor pentru sănătate în Republica Moldova și Azerbaidjan. Parte a consorțiilor este, pentru prima dată, o instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova - Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”. Cel de-al doilea proiect prevede crearea unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri. Datele au fost prezentate de secretarul de stat a Ministerului Educației și Cercetării (MEC) Galina Rusu.

Noul cadru al programului Erasmus+ 2021-2027 le permite școlilor profesionale din țara noastră să participe la proiecte de consolidare a capacităților în domeniul educației și formări profesionale. Aceste proiecte presupun acțiuni de cooperare internațională, bazate pe parteneriate multilaterale între organizațiile active în domeniul educației și formării profesionale din țările asociate la programul Erasmus+ (statele UE, Islanda, Macedonia de Nord, Turcia, Norvegia, Serbia și Liechtenstein) și din țările terțe, care nu sunt asociate la program, cum este Republica Moldova. Aceste inițiative au scopul să susțină relevanța, accesibilitatea și capacitatea de adaptare ale instituțiilor de educație și formare profesională. 

În prezent, în Republica Moldova activează 90 de instituții de învățământ profesional tehnic, cu un număr total de peste 45 de mii de elevi.

Foto: MEC

img23002160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!