ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenții Academiei „Ștefan cel Mare” vor avea oportunitatea de a fi instruiți în Polonia

13:05 | 17.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Academia de Poliție „Ştefan cel Mare” a fost vizitată de șeful Departamentului de selecție și formare al Cartierului General al Poliției Provinciale din Cracovia, Polonia, Joanna Kosiniak. Vizita de studiu are în perspectivă instruirea studenților și formarea continue a angajaților academiei în Polonia, informează MOLDPRES.

Delegația poloneză a avut o întrevedere cu rectorul Academiei, Dinu Ostavciuc, șefa Departamentului de selectare și evaluare, Vica Anton, șeful interimar al Direcției cooperare internațională Vasile Cojuhari şi asistentul universitar al Catedrei management şi comunicare profesională, Valeriu Harabara.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre procesul de studii și oportunităţile de asistență ce ar putea fi oferită de instituțiile omoloage din Polonia. Oficialii polonezi au exprimat intenţia de a coopera în vederea organizării trening-urilor atât în țară, cât și în Polonia, cu participarea experților de la Academia de Poliție din Szczytno și Cartierul General al Poliției Provinciale din Cracovia.

La rândul său, conducerea academiei a vorbit despre sistemul educaţional și și-a exprimat deschiderea pentru desfășurarea instruirilor pe diferite domenii comune, precum și alinierea modulelor existente la acquis-ul Uniunii Europene.

Foto: Academia „Ştefan cel Mare”

img23002172

img23002172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!