ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova ar putea fi creată o Curte Anticorupție

13:02 | 17.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova ar putea fi creată o Curte Anticorupție. Solicitarea a parvenit astăzi din partea șefului statului, Maia Sandu, într-un discurs ținut în Parlament, comunică MOLDPRES.

Președintele Republicii Moldova a menționat că instituțiile statului nu vor permite ca încrederea cetățenilor să fie încălcată de unii judecători, procurori corupți.

„Schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul, de a avea în sistem judecători independenți, care pun legea în capul mesei. Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau și mai mult să fie pedepsiți pentru ce au făcut, dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni, dreptatea este esențială, oricât de complicat ar fi vom duce la capăt curățarea justiției. Corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa Moldovei. Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara. Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție - o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare”, a opinat Sandu.

Ea a specificat că anul 2023 va fi unul în care moldovenii vor începe să creadă în ei înșiși, iar cei care se lamentează că nimic nu-i posibil devin tot mai puțini. “Anul 2023 va fi despre o Moldovă care se ridică și devine puternică, despre cetățenii noștri care se unesc și muncesc pentru a aduce Uniunea Europeană acasă”, a conchis președintele.

img23002174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!