ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În weekend vremea se va încălzi treptat

14:17 | 17.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Noaptea ger, ziua vreme închisă şi cer variabil, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă, 18 martie, se prevăd până la 11 grade de căldură, ziua, şi până la 3 grade de ger, noaptea.

Duminică, va fi şi mai cald, cu maxime termice până la 18 grade Celsius.

De asemenea, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina) până la 420 m3/s, în râul Nistru, în intervalul 17-20 martie va continua creșterea nivelului apei pe sectorul  Soroca –  Dubăsari cu 0.5-1.0 m, față de nivelul din 17 martie (ora 8.00). Apa se va scurge în limitele albiei minore.

În râul Prut, în amonte de lacul de acumulare Costești-Stânca schimbări esențiale nu vor avea loc.

„În legătură сu mărirea deversării apei din Lacul de acumulare Costeşti-Stânca până la 65.0 m3/s, pe sectorul  Leova – Cahul va avea loc creşterea nivelului apei cu 10-30 cm, iar pe celelalte sectoare al râului Prut și în râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial", rezumă SHS.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!