ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputata Marina Tauber a refuzat să discute cu Guvernul despre problemele de securitate din cadrul protestelor

19:27 | 17.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Guvernul a invitat-o astăzi pe deputata Marina Tauber să discute despre problemele de securitate privind organizarea protestelor din ultimele săptămâni. Solicitarea a fost respinsă, informează MOLDPRES.

Serghei Diaconu, șeful cabinetului prim-ministrului, a subliniat că astăzi a avut o discuție telefonică cu Marina Tauber, unul dintre organizatorii protestelor. „Cu referire la unele declarații de blocare a drumurilor. În cadrul discuției telefonice, am invitat-o pe doamna Marina Tauber la Guvern să discutăm, din numele premierului, petiția depusă și anumite probleme de securitate legate de organizarea protestelor. Doamna Tauber a refuzat invitația”, a scris Serghei Diaconu pe o rețea de socializare.

În ultimele săptămâni, mai multe trasee naționale și străzi din centrul capitalei au fost blocate de cetățeni în timpul protestelor organizate de formațiuni de opoziție. Drumurile au fost blocate atât în zilele de odihnă, cât și în cele de lucru.

De asemenea, protestatarii nu au răspuns solicitărilor forțelor de ordine de a elibera benzile de circulație din capitală și traseele naționale, inclusiv cele ce restricționează accesul către municipiul Chișinău. 

img23002196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!