ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei

13:25 | 18.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. În ajunul Zilei Internaționale a Francofoniei, șefa statului, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), Louise Mushikiwabo, aflată în vizită la Chișinău, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Republica Moldova este una dintre cele 88 de țări membre ale marii familii OIF, francofonia reprezentând un spațiu de solidaritate și cooperare din care facem parte. 

„Avem un parteneriat de durată cu Agenția Universitară a Francofoniei care, în 2022, a deschis la Chișinău un birou național, iar studenții de la șase universități au oportunitatea de a se forma ca specialiști în limba franceză. În opt licee din țară sunt clase bilingve francofone, iar din acest an, Universitatea de Stat din Moldova a început pregătirea viitoarelor cadre didactice pentru predarea în limba franceză a matematicii, fizicii, biologiei, în clasele bilingve. Și funcționarii publici pot studia limba franceză în cadrul programului Initiative francophone nationale ”, a menționat șefa statului. 

Președintele Maia Sandu a mulțumit doamnei Secretar General pentru susținerea de către OIF a sectorului asociativ, dar și pentru pregătirea lingvistică a carabinierilor din cadrul Ministerului de Interne. „Mizăm pe sprijinul OIF în lupta contra propagandei și a dezinformării. În context, am menționat că, recent, operatorul Francofoniei TV5Monde a fost inclus în lista obligatorie de canale TV a distribuitorilor de servicii media prin cablu”, a mai spus șefa statului. 

Foto: Președinție

img23002199

img23002199

img23002199

img23002199

img23002199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!