ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată Campania națională de creare a spațiilor verzi

16:20 | 18.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” au dat astăzi start Campaniei naționale de creare a spațiilor verzi. Acțiunea are genericul „Plantează-ți viitorul”, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Mediului, în cadrul campaniei, în toată țara se vor desfășura activităţi de plantare a arborilor. Totodată, angajații instituției s-au deplasat astăzi în satul Cruglic, raionul Criuleni, unde au plantat mai multe specii de arbori.

„Suntem convinși că doar prin efort comun vom putea mări semnificativ suprafața pădurilor din Republica Moldova și vom crea un mediu de viață sănătos pentru generațiile următoare. Doar împreună putem avea grijă de plămânii verzi ai planetei!”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

Acţiunile ce se vor desfășura în luna martie vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite. Autoritățile au încurajat cetățenii să se implice în acțiune. Astfel, persoanele care doresc să participe la lucrările de plantare pot apela la inginerul-şef în silvicultură, inginerul pentru regenerarea pădurii de la întreprinderea silvică din zonă sau pot afla detalii despre plantări pe site-ul Agenției „Moldsilva”, la rubrica Participă la plantări Primăvara 2023.

Foto: Ministerul Mediului

img23002201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!