ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a fost vizată de noi atacuri ruseşti cu drone

17:26 | 18.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 18 mar. /MOLDPRES/. Ucraina, în special regiunea vestică Lvov, a fost ţinta unui atac nocturn rusesc cu drone de fabricaţie iraniană, au transmis sâmbătă forţele aeriene ucrainene, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în urmă cu peste un an, a atacat cu regularitate infrastructura ţării, lăsând populaţia fără electricitate şi apă.

"Pe 17 martie 2023, în jurul orei 21.00, invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu drone kamizake de fabricaţie iraniană, de tip Shahed-136/131", conform unui comunicat transmis pe Telegram. Conform armatei, 11 din cele 16 drone au fost "distruse".

Atacurile au fost lansate din Marea Azov şi din regiunea rusă Briansk, care se învecinează cu Ucraina la nord, au adăugat forţele aeriene.

Regiunea Lvov a fost vizată în mod special. "În jurul orei 01.00 dimineaţa, regiunea noastră a fost atacată cu drone kamikaze de tip Shahed 136", a declarat guvernatorul regional, Maksim Koziţki.

Trei drone au fost doborâte, iar alte trei "au lovit clădiri nerezidenţiale" în cartierul Iavoriv, făcând pagube, dar nu şi victime, a adăugat el.

În regiunea Dnipro (sud-est), trei done au fost doborâte de apărarea antiaeriană, a declarat şeful consiliului regional, Mikola Lukaşuk.

"Alte două au lovit o infrastructură critică la Novomoskovsk", la nord de Dnipro, ceea ce a provocat un incendiu şi pagube "importante", patru case distruse şi alte şase avariate, dar fără a face răniţi, a adăugat el.

Dronele lansate asupra Kievului au fost "toate distruse" de "forţele noastre de apărare antiaeriană", fără a face victime sau pagube, a transmis administraţia oraşului pe reţelele de socializare.

img23002202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!