ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi sportivi moldoveni au urcat pe podium la Europenele Under 23 de lupte libere

14:43 | 19.03.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Sportivii Eugen Mihalcean și Radu Lefter au obținut medalii de bronz la Campionatul European Under 23 de lupte libere, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), în ziua a șasea a Europenelor de lupte, desfășurate la București, Eugen Mihalcean a reuşit să cucerească bronzul la categoria de greutate de până la 79 kg, după ce l-a învins pe reprezentantul gazdelor, Marian Subțirică. Premiantul este elev al Școlii Sportive Rezerve Olimpice, maestru al sportului.

Totodată, Radu Lefter a obținut locul III, în limitele categoriei de 97 kg. Acesta s-a impus în finala mică și a repurtat victoria în fața unui sportiv din Ucraina. Radu Lefter este maestru internațional al sportului, sportiv la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Performanțele se datorează și muncii depuse de antrenorii Lotului Naţional de lupte libere, Roman Dermenji și Boris Savva, precum și antrenorii personali Anatolie Zacon și Nicolai Scurtul. Aceștia dețin titlurile onorifice de „Antrenor Emerit”.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Foto: MEC

img23002209

img23002209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!