ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Xi Jinping este încrezător că vizita sa în Rusia va da un ''nou impuls'' relaţiilor cu Moscova

14:22 | 20.03.2023 Categorie: Externe

Moscova, 20 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele chinez Xi Jinping a spus luni că este încrezător că vizita sa în Rusia va da un "nou impuls" relaţiilor cu Moscova, după ce a coborât din avion, pe aeroport, în capitala rusă, relatează MOLDPRES cu referire la AFP și Agerpres.

"Sunt convins că această vizită va fi fructuoasă şi că va da un nou impuls dezvoltării sănătoase şi stabile a relaţiilor sino-ruse", a declarat liderul chinez, citat de agenţiile ruse de presă, calificând Beijingul şi Moscova drept "buni vecini" şi "parteneri fiabili".

În opinia sa, China "este pregătită să rămână ferm alături de Rusia" în favoarea unui "adevărat multilateralism" şi a unei "multipolarităţi în lume".

Pentru prima sa vizită în Rusia de după 2019, Xi Jinping a fost întâmpinat luni pe pista Aeroportului Vnukovo din Moscova de vicepremierul Dmitri Cernicenko, după care cei doi oficiali au ascultat imnurile Rusiei şi Chinei, interpretate de o orchestră militară, în faţa unei gărzi de onoare.

Cu ocazia acestei vizite oficiale de trei zile, Xi Jinping va discuta luni, în cadrul unei întâlniri informale, cu omologul său rus Vladimir Putin, înaintea unor negocieri oficiale programate pentru marţi.

Cei doi lideri vor vorbi în special despre planul propus luna trecută de Beijing pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, văzut cu scepticism de Occident, dar despre care Kievul a spus că este pregătit să îl discute.

img23002230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!