ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a prezidat ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane

12:12 | 21.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministru Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a prezidat prima ședință a Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din acest an, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul evenimentului, a fost prezentat și aprobat raportul național de realizare a politicii de prevenire și combatere a traficului de persoane pentru anul 2022. 

Ministrul Nicu Popescu a subliniat în cadrul ședinței importanța prevenirii traficului de persoane, în special în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și prezenței refugiaților ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova.

„Este esențial să prevenim, să informăm și să luptăm împotriva traficului de ființe umane, în special la frontierele statului nostru. Trebuie să avem grijă în special de copii și femei, care se confruntă cu un risc ridicat de trafic și exploatare”, a subliniat oficialul moldovean.

La fel, a fost prezentat conceptul noului document de politici în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. La finalul evenimentului, participanții au aprobat componența nominală a grupului de experți naționali anti-trafic, DIREX, care vor fi implicați în pregătirea și implementarea primului exercițiu național de instruire anti-trafic bazat pe simulare în Republica Moldova. 

Foto: MAEIE

img23002260

img23002260

img23002260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!