ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

16:13 | 21.03.2023 Categorie: Comunicate

CEC inițiază consultări publice pe marginea proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la procedurile de validare și atribuire a mandatelor de primar și consilier”

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală propune spre consultări publice proiectul de hotărâre „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la procedurile de validare și atribuire a mandatelor de primar și consilier”.

Scopul proiectului de hotărâre constă în stabilirea cadrului normativ privind procedura de confirmare a legalității alegerilor, de validare a mandatelor de primar și de consilier local, de confirmare a candidaților supleanți în urma alegerilor locale desfășurate, condițiile de încetare înainte de termen a mandatului de ales local, precum și procedura de ridicare și atribuire a mandatelor de consilier rămase vacante.

Observațiile, sugestiile și propunerile cu valoare de recomandare asupra acestui proiect pot fi trimise până la data de 4 aprilie 2023, inclusiv, la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău, MD 2012 sau la una dintre adresele de e-mail: [email protected][email protected] , [email protected]  .

Proiectul Regulamentului cu privire la procedura de validare și atribuire a mandatelor de primar și de consilier (anexă la proiectul de hotărâre) și Nota informativă sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale  www.cec.md, la compartimentul „Cadrul normativ”, rubrica „Transparență decizională”, subrubrica „Procesul decizional”, poziția nr. 6 (anul 2022) sau accesând direct linkul https://bit.ly/2TlXOnO .

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!