ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

09:56 | 22.03.2023 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare – 21 martie 2023

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 21 martie 2023, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia: 

I. Autorizare

*  Aprobarea candidaturii dlui Boris Blajco în funcția de administrator al BAR „NOVA ASSISTANCE” SRL.

*  Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare a obligațiunilor emise anterior de Primăria orașului Sîngera de clasa I, în număr de 2 000 valori mobiliare, cu valoarea nominală 1 000 lei, în rezultatul răscumpărării anticipate ale acestora de către Emitent.

*  Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare:

-  a dării de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni ale „ECHIPAMENT” SA, în sumă de 274 760 lei, în număr de 27476 acțiuni ordinare nominative, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 10 lei, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății după majorare va constitui 411 880  lei, divizat în 41188 acțiuni  ordinare nominative de cl. I cu valoarea nominală de 10 lei/per acțiune.

-  a dării de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acțiuni ale „B&M TEST” SA, în sumă de 10 351 941 lei, în număr de 10 351 941 acțiuni ordinare nominative, cu valoarea nominală de 1 leu, din contul aporturilor nebănești. Capitalul social al societății după majorare va constitui 20 844 941 lei, divizat în 20 844 941 acțiuni  ordinare nominative de cl. I cu valoarea nominală de 1 leu/per acțiune.

*  Autorizarea reorganizării prin transformare în societăți cu răspundere limitată a societăților pe acțiuni: „INMARK” și „SUDOR”.

II. Supraveghere

*  Suspendarea activității de creditare nebancară a OCN „TRUST CAPITAL” SRL pe un termen de o lună, ca urmare a neîndeplinirii prescripțiilor CNPF privind înlăturarea încălcărilor constatate în activitatea entității. Totodată, autoritatea de supraveghere a prescris OCN „TRUST CAPITAL” să întreprindă măsurile privind înlăturarea încălcărilor constatate ce țin de elaborarea/crearea/asigurarea accesibilității paginii web oficiale și publicarea informației prevăzute de Legea nr. 1/2018.

*  Prescrierea AEÎ „SUCCESUL FERMIERULUI” să prezinte la CNPF, în termen de 15 zile lucrătoare, rapoartele specifice pentru luna ianuarie și februarie 2023.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!