ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a confirmat disponibilitatea stocurilor de motorină

11:00 | 22.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) confirmă disponibilitatea în prezent a stocurilor de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici, inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole, transmite MOLDPRES.

Precizarea a fost făcută după ce în spațiul public au fost vehiculate informații despre nivelul scăzut al stocurilor de carburanți deținute de companiile petroliere, în special de motorină.

„Informația care a apărut public și care a trezit îngrijorări privind suficiența stocurilor de motorină disponibile în țară se referă la cantitățile înregistrate la sfârșitul anului trecut și nu poate fi relevantă pentru situația curentă, adică luna martie 2023”, a specificat Agenția.

ANRE susține că realizează un proces de raportare și monitorizare zilnică a nivelului stocurilor de produse petroliere deținute de către importatori la depozitele acestora, precum și în terminalul petrolier de la Portul Internațional Liber Giurgiulești, preconizate pentru import în Republica Moldova.

Potrivit ANRE, mâine prețurile la carburanți vor continua să scadă. Astfel, benzina COR 95 va costa cel mult 24 de lei și 52 de bani, în scădere cu cinci bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu 21 de lei și 42 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu 13 de bani.

Foto: ANRE

img23002288

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!