ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taraclia a marcat Ziua Internațională a Poeziei

16:19 | 22.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Un eveniment literar cu genericul ”Totul ce ne leagă este frumos” a avut loc marți la Biblioteca Raională din Taraclia, cu prilejul Zilei Internaționale a Poeziei, comunică BTA, preluată de MOLDPRES.

Poeta Nadejda Tanova, gazda Salonului literar, a vorbit despre istoria zilei sus-numite, a făcut o prezentare a perioadelor importante în dezvoltarea acesteia. Împreună cu bibliotecarii, poeta s-a referit la scriitorii clasici și contemporani care aparțin diferitelor culturi și naționalități.     

Evenimentul a inclus, de asemenea, deschiderea unui club nou denumit ”Inspirația de la Liră”, pentru cei care aspiră să devină poeți și tineretul creator. Studenți, precum și alți poeți din oraș și din regiune sunt invitați să se alăture clubului. Subiectul primei ședințe de creație a clubului a fost ”Poezia este un izvor de litere și sunete magice”, potrivit bibliotecarei.     

Tanova a menționat ca scopul clubului nou-creat este să-i adune împreună pe cei care aspiră să devină poeți. Obiectivul clubului este să acorde o oportunitate tineretului creator de la bibliotecă să socializeze și să-și petreacă timpul liber împreună cu colegii cu aceleași viziuni și poeții mentori mai în vârstă.  

Salonul literar a avut loc cu lumânările aprinse și toți participanții și-au citit poeziile și și-au împărtășit opiniile și impresiile. 

Foto: BTA

img23002311

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!