ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Letoniei

19:24 | 22.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu Edvards Smiltēns, președintele Parlamentului Letoniei, care efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

În debutul întrevederii, oficialii au discutat despre progresele înregistrate de autorități la capitolul aderării Republicii Moldova la UE. În context, președintele Parlamentului Letoniei a exprimat susținerea continuă a țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova și a evidențiat importanța continuării reformelor. 

De asemenea, s-a discutat despre situația internă și cea din regiune. 

„Am punctat că autoritățile lucrează în permanență pentru a asigura pacea și stabilitatea în țară.” - a spus vicepremierul Nicu Popescu. 

Totodată, oficialii au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-letone și au discutat despre modalitățile de aprofundare a dialogului bilateral în domenii de interes reciproc. 

La final, interlocutorii s-au referit la pregătirile pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de Republica Moldova pe 1 iunie.

Foto: MAEIE

img23002323

img23002323

img23002323

img23002323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!