ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Volodimir Zelenski a acordat Harkovului distincția de "Oraş Erou al Ucrainei"

10:23 | 23.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 23 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lăudat Harkovul (est), în cadrul unei vizite, ca fiind un oraş al eroilor, transmite joi agenţia dpa, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

El i-a înmânat primarului Ihor Terehov distincţia "Oraş Erou al Ucrainei", în onoarea rezistenţei locuitorilor la atacurile ruseşti de anul trecut.

"Harkov este un adevărat oraş erou", a spus Zelenski, citat de agenţia de ştiri UNIAN. "Mulţumită cetăţenilor săi, acest frumos oraş, împreună cu alte oraşe, ne apără independenţa", a adăugat el.

O contraofensivă ucraineană la Harkov, în luna mai a anului trecut, a împiedicat trupele ruseşti să avanseze mai mult în nord-estul ţării. Luptele s-au soldat cu pierderi mari de ambele părţi.

În timpul vizitei sale, Zelenski a decorat totodată mai mulţi apărători ai celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Vizita sa la Harkov a avut loc la câteva ore după ce a înmânat de asemenea distincţii luptătorilor din zona Bahmutului, un oraş în care de anul trecut au loc puternice lupte.

Foto: telegram

img23002335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!