ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Occidentul trebuie să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina, avertizează secretarul general al NATO

10:33 | 23.03.2023 Categorie: Externe

Londra, 23 mar. /MOLDPRES/. Ţările occidentale vor trebui să sprijine Ucraina încă pentru mult timp, în contextul invaziei ruse din această ţară, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu apărut joi în cotidianul The Guardian, potrivit DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Preşedintele rus Vladimir Putin "nu intenţionează să obţină pacea, ci vrea mai mult război", a precizat şeful NATO.

Stoltenberg a adăugat că Rusia îşi sporeşte producţia militară industrială şi apelează la regimurile autoritare într-o încercare de a obţine mai multe arme.

Ca urmare, SUA, Marea Britanie, Germania şi alte state occidentale trebuie să fie pregătite să sprijine Ucraina cu arme, muniţie şi piese de schimb pentru o perioadă lungă de timp.

"Nevoia va continua să existe, deoarece este vorba de un război de uzură. Este vorba de capacitatea industrială de a menţine sprijinul", a spus el.

La începutul acestei săptămâni, ţările din UE au convenit să ofere Ucrainei un milion de cartuşe de artilerie în următoarele 12 luni, a mai declarat Stoltenberg.

Prin echipamentul oferit de Occident, ucrainenii vor putea "să lanseze o ofensivă şi să recucerească teritorii", adăugând însă că NATO nu este parte a conflictului. 

Foto: theglobeandmail.com

img23002336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!