ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins la Direcția Situații Excepționale Cahul

11:38 | 23.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii anticorupție au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală la Direcția Situații Excepționale Cahul a Inspectoratului General pentru Situații Urgente al MAI. Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care șefa Serviciului finanțe al DSE Cahul este bănuită de cauzarea unui prejudiciu de peste 300 de mii de lei instituției, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, șefa, folosindu-se de situația de serviciu, ar fi calculat și încasat pentru sine și pentru subalterna ei salarii majorate ilegal. Mai exact, contabila-șefă și-ar fi atribuit plăți salariale majorate în valoare de 300 000 de lei, iar altei contabile – 30 de mii de lei.

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Direcției Situații Excepționale Cahul, la domiciliul și în automobilul contabilei-șefe, de unde au ridicat mai multe documente contabile, calculatoare și telefoane.

Șefa Serviciului Finanțe a fost plasată în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Cahul pentru 72 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!