ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați din Republica Moldova și România vor colabora în vederea implementării reformelor în justiție

13:44 | 23.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. La Chișinău a avut loc astăzi prima ședință comună a Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova cu Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României. Oficialii au convenit să pună bazele unei colaborări pentru inițierea unor reforme în domeniu, comunică MOLDPRES.

În cadrul ședinței s-a decis crearea mai multor grupuri comune de lucru.

„Mai multe subiecte, cum ar fi cel care se referă la activitatea grefierilor și a asistenților judiciari, vor fi preluate de unii deputați din partea Comisiei juridice, numiri și imunități și alți colegi din Camera Deputaților. În așa fel, vom crea grupuri de lucru, care să ofere, timp de câteva luni, soluții comune. Procesul de armonizare a legislației este unul complex, dar noi vom beneficia de experiența României”, a menționat Veronica Roșca, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova.

Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților din Parlamentul României, Laura Vicol, și-a exprimat deschiderea de a oferi, în continuare, suport Republicii Moldova și a apreciat adoptarea inițiativei legislative care prevede introducerea sintagmei „limba română” în toate actele normative din țara noastră.

Totodată, în cadru vizitei în Republica Moldova, membrii Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a României au mai avut întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, ai Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – România și cu ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Foto: Parlament

img23002346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!