ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Euro se va scumpi

16:18 | 23.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Moneda europeană se va scumpi cu 12 bani la sfârșitul acestei săptămâni și va avea o cotație de 20 de lei și 21 de bani, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), transmite MOLDPRES. 

Pe de altă parte, dolarul american se va ieftini cu trei bani, până la nivelul de 18 lei și 58 de bani. 

Pentru leul românesc, BNM a stabilit un curs valutar de 4 lei și 10 bani, în creștere cu doi bani față de astăzi. Hrivna ucraineană își va păstra valoarea de 50 de bani. Și rubla rusească va costa în continuare 24 de bani. 

Potrivit datelor BNM, în luna februarie 2023, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 94,6% comparativ cu 143,4% în luna ianuarie 2023. În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a redus cu 97,3 mln de dolari (-41,4%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici a scăzut în proporții mai mici - cu 18,3 mln de dolari (-11,2%). În aceste condiții, BNM a intervenit pe piața interbancară locală în prima jumătate a lunii, pe fondul formării unui surplus de valută, prin procurări nete în volum de 12 mln de dolari.

Foto simbol

img23002353

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!