ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupul de lucru moldo - român pe domeniul energetic va fi reactivat

18:00 | 23.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Grupul de lucru moldo-român pe domeniul energiei, din care fac parte atât factori de decizie din ministere, cât și managerii principalelor întreprinderi de profil, va fi reactivat. Decizia a fost anunțată astăzi în urma discuției desfășurate la Chișinău dintre ministrul Energiei, Victor Parlicov și omologul său român Virgil-Daniel Popescu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Energiei, cei doi oficiali au abordat și evoluția proiectelor de interconexiune energetică, în special inițiativa de construcție a liniei de înaltă tensiune Bălți-Suceava de 400 kV. De asemenea, au fost examinate și proiecte de colaborare dintre întreprinderile energetice din cele două țări.

„România a avut o contribuție esențială în asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Din România am primit energie electrică pentru a acoperi necesarul de consum, păcură în calitate de combustibil alternativ pentru sistemul centralizat de încălzire, lemne pentru cetățeni din mediul rural și tot în România am stocat gaze naturale”, a declarat Victor Parlicov. 

Întrevederea dintre ministrul Energiei, Victor Parlicov și omologul său român Virgil-Daniel Popescu a avut loc în cadrul vizitei la Chișinău a delegației premierului României, Nicolae Ciucă.

Foto: Ministerul Energiei

img23002357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!