ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

08:22 | 24.03.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Veronica Sirețeanu a discutat cu oficialii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Situația actuală privind proiectele finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), dar și aspecte noi de cooperare au fost discutate la întrevederea ministrului Finanțelor cu directorul executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, și șefa oficiului Băncii în Republica Moldova, Angela Sax. 

Oficialii au discutat despre proiectele în curs de implementare din domeniul infrastructurii, energiei și transportului, dar și despre noi oportunități de finanțare. De asemenea, au vorbit și despre principalele prioritățile ale Ministerului. În context, Matteo Patrone, a reiterat suportul BERD pentru transformările necesare în procesul de modernizare a Republicii Moldova.

 Prioritățile autorităților naționale în cooperarea cu instituția financiară rămân axate pe securitatea energetică, promovarea unei economii sustenabile, dezvoltarea sectorului privat competitiv și favorabil incluziunii, a unei infrastructuri financiare mai rezistente și a unei guvernanțe îmbunătățite pentru a sprijini conectivitatea și comerțul. 

Republica Moldova are semnate cu BERD 58 de proiecte în sectorul financiar-bancar, infrastructură, energie, agricultură.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!