ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

08:40 | 24.03.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Veronica Sirețeanu a susținut o sesiune de informare despre finanțe publice, pentru elevii de la Liceul Spiru Haret din capitală 

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Sesiunile de informare cu genericul Public Finace Talks, organizate de Minister în cadrul Săptămânii Financiare a Educației Financiare, au continuat la Liceului Spiru Haret din Chișinău. Ministrul Veronica Sirețeanu a susținut o sesiune de informare pentru elevii din acest liceu. 

Ministrul le-a explicat tinerilor cum funcționează bugetul, din ce se formează veniturile, cum se stabilesc cheltuielile, ce înseamnă deficit și proficit, taxe și impozite și rolul Ministerului Finanțelor în acest proces. Ulterior, a răspuns la numeroasele întrebări ale copiilor, care pe lângă aspectele bugetare, au manifestat un interes vădit față de subiecte legate de finanțe digitale, bonuri de trezorerie, cum influențează PIB-ul economia, valori mobiliare de stat, cum ne ajută resursele care ajung din asistența externă etc. 

Cu referință la această sesiune, Veronica Sirețeanu a menționat: “La Minister avem setate multe priorități și sarcini, educația financiară este una dintre aceste priorități, iar prin acțiunile pe care le organizăm în cadrul Global Money Week vrem să promovăm și să creștem nivelul educației și incluziunii financiare în Moldova”. 

Activitatea este desfășurată în cadrul campaniei educare financiară Bugetul Public este Bugetul tău, coordonată de Ministerul Finanțelor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!