ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt sate din raionul Hânceşti vor beneficia de apă potabilă de calitate

11:50 | 24.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Apa potabilă este tot mai aproape de locuitorii a opt sate din raionul Hâncești, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, specialiştii căreia au inspectat ieri lucrările de construcție a sistemului de aprovizionare cu apă în regiune, transmite MOLDPRES.
 
Echipa de implementare și monitorizare a proiectelor regionale din centrul țării a vizitat șantierele din Leușeni, Cotul Morii, Obileni, Nemțeni, Ivanovca și Cățeleni, unde în prezent se află în plină desfășurare lucrările de construcție a rețelelor interne care vor aduce apa potabilă în casele localnicilor.
 
„Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului regional „Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca râului Prut, raionul Hâncești, Etapa I'' și au demarat în septembrie 2022, preconizându-se să fie finalizate în 36 de luni. Până în prezent, aici au fost executate lucrări de pozare a rețelelor interne de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 53 km din totalul planificat de 143,5 km și montate patru turnuri de apă în localitățile Leușeni, Mirești și Ivanovca”, indică ADR Centru.
 
Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie peste 60 de milioane de lei (trei mln de euro), dintre care 90% vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul banilor vor fi acordați de Consiliul raional Hâncești, care este aplicantul proiectului regional.

Foto: ADR Centru

img23002381

img23002381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!