ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2022, sportivii paralimpici au cucerit 24 de medalii la competiții internaționale

14:00 | 24.03.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. În anul trecut, sportivii paralimpici din țara noastră au obținut 21 de medalii la Campionatul European și trei medalii la Campionatul Mondial. Cifrele au fost prezentate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în contextul împlinirii de către Comitetul Paralimpic din Republica Moldova a 20 de ani de activitate, transmite MOLDPRES. 

Potrivit sursei citate, în 2022, un număr de 15 sportivi paralimpici s-au învrednicit de premii din partea MEC pentru rezultatele remarcabile. Totodată, opt sportivi primesc burse sportive. Comitetul Paralimpic este condus de cel mai titrat sportiv paralimpic din istoria Moldovei, Oleg Crețul, maestru emerit al sportului la parajudo, campion al Jocurilor Paralimpice de la Beijing din anul 2008, deținător a patru titluri mondiale şi trei europene.

Prezent la evenimentul aniversar al Comitetului Paralimpic, secretarul de stat al MEC, Sergiu Gurin, a adresat un mesaj de felicitare tuturor sportivilor. „Țara noastră a demonstrat de mai multe ori că poate cuceri cele mai înalte culmi alte sportului. Sportivii paralimpici ne-au prilejuit de multe ori sentimentul de mândrie, inspirând următoarele generații să creadă în visurile lor și în viitor”, a menționat oficialul. El a accentuat necesitatea creării de oportunități pentru dezvoltarea infrastructurii sportive adaptate persoanelor cu dizabilități. 

Fondarea în 2002 a Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova a încurajat eforturile sportivilor paralimpici. În consecință, pe parcursul anilor, membrii lotului paralimpic au reușit să se claseze pe locuri de top la diverse competiții internaționale.

Foto: MEC

img23002388

img23002388

img23002388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!