ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin 10 decese au fost raportate în Ucraina în urma noilor atacuri ruseşti

16:12 | 24.03.2023 Categorie: Externe

Kiev, 24 mar. /MOLDPRES/. Cel puţin zece persoane au fost ucise în urma bombardamentelor ruseşti de noaptea trecută, între care cinci la Kostiantinivka, în regiunea Doneţk, într-un aşa numit punct de invincibilitate, au anunţat vineri autorităţile ucrainene, comunică AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Trei femei şi doi bărbaţi au murit" la Kostiantinivka, localitate situată la aproximativ 20 km vest de Bahmut, epicentrul luptelor cu armata rusă, a indicat pe contul său de telegram Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă ucrainean.

Cele trei femei au fost ucise după ce o rachetă rusească a lovit un "punct de invincibilitate" din Kostiantinivka, amenajat pentru a oferi refugiu civililor, unde li se oferă acces la electricitate, încălzire, apă şi alte servicii de bază, au indicat autorităţile locale.

Fotografii făcute publice de serviciile de urgenţă din Kostiantinivka arătau rămăşiţele "punctului de invincibilitate" cu un etaj, puternic avariat, înconjurate de dărâmături, de sub care ieşea o saltea.

Cele trei femei ucise în aşa-numitul "punct de invincibilitate" fuseseră anterior evacuate din localităţile Bahmut, Ceasiv Iar şi Opîtne, extrem de afectate de lupte, a indicat parchetul general ucrainean pe Telegram.

Alţi doi bărbaţi au fost răniţi şi încă o persoană a putut fi recuperată în viaţă de sub dărâmături, conform Reuters.

Un proiectil de la o baterie antiaeriană rusească S-300 a lovit clădirea care adăpostea "punctul de invincibilitate", iar altul a căzut alături, potrivit procuraturii generale.

Alte două persoane au fost ucise în urma bombardamentelor intense ale Rusiei asupra regiunii Sumî (nord-est), a indicat biroul preşedintelui Volodimir Zelenski, care a detaliat că au fost avariate o clădire administrativă, o şcoală şi imobile rezidenţiale, între altele.

Forţele aeriene ucrainene au indicat că mai multe oraşe şi sate din regiunea Sumî au fost ţinta unor tiruri de rachete, drone şi alte arme.

Cel mai afectat oraş din regiunea Sumî este Bilopilia, împotriva căruia Rusia a lansat circa 80 de tiruri cu MLRS (lansatoare de rachete) şi 20 de tiruri de artilerie noaptea trecută, a indicat administraţia militară locală, citată de EFE.

Forţele aeriene ucrainene au indicat pe contul lor de Telegram că Rusia a utilizat în atacurile asupra Sumî 11 bombe aeriene ghidate şi o rachetă Kh-31.

De asemenea, două decese au fost raportate de oficialii locali din Ceasiv Iar, în estul Ucrainei, şi în regiunea Herson (sud).

În urma tirurilor de artilerie asupra localităţii Bilozerka din Herson (sud), o femeie a fost ucisă vineri dimineaţa, iar alţi patru civili au fost răniţi, a adăugat procuratura, indicând că imobile de locuit, linii electrice şi conducte de gaze au fost avariate.

Autorităţile locale au consemnat 74 de atacuri ruseşti în cursul zilei de joi în regiunea Herson, adăugând că bombardamentele continuă vineri.

Rusia, care a lansat o invazie la scară largă în Ucraina cu 13 luni în urmă, nu a comentat ultimele atacuri. Agenţiile de presă citate nu au putut verifica în mod independent toate aceste informaţii.

img23002395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!