ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu echipa Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului

17:16 | 24.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cunoscut astăzi echipa Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) și a discutat cu mai mulți antreprenori care au primit finanțare din partea statului pentru a-și porni și dezvolta o afacere, sau pentru a-și vinde produsele și serviciile în afara țării, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

În context, șefa statului a subliniat că, în ultima perioadă, ODA a trecut prin transformări majore și a devenit o instituție transparentă, eficientă, o adevărată punte între stat și antreprenori.

„Această platformă susține dezvoltarea antreprenoriatului prin programe de finanțare nerambursabilă pentru start-up-uri, programe de instruire a antreprenorilor și facilitând accesul la finanțare prin oferirea de garanții financiare. Antreprenorii prezenți la discuție mi-au vorbit despre importanța programelor ODA pentru afacerile mici și mijlocii, în special în contextul crizei economice cu care ne confruntăm. Aceștia au apreciat deschiderea instituției pentru a susține idei și proiecte inovatoare care îi ajută nu doar să depășească problemele de moment, dar și să vină cu noi abordări în modul cum își cresc afacerea”, a spus președintele Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că în acest an, eforturile sunt concentrate pentru a relansa economia: „Statul va continua să sprijine mediul de afaceri, inclusiv prin sporirea accesului la resurse ieftine. Vom susține antreprenorii care muncesc onest, creează locuri de muncă și plătesc impozite. Cu cât mai multe afaceri de succes vom avea, cu atât mai mult va crește bunăstarea familiilor și a țării”, a conchis președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img23002398

img23002398

img23002398

img23002398

img23002398

img23002398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!