ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Viorel Cornescu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale”

20:01 | 24.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul  Național ”Satiricus I. L. Caragiale va avea loc sâmbătă, 25 martie, la ora 18.30, spectacolul ”Îți vreau soțul…” de Mihail Zadornov, în regia lui Viorel Cornescu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, intriga se urzește în cadrul unui cuplu căsătorit, Elena (Lilia Cazacu) și Andrei (Viorel Cornescu), care locuiesc împreună de douăzeci de ani. Chiar în preajma celei de-a douăzecea aniversări, Elena primește cadou un oaspete neașteptat - o tânără amantă a soțului ei, Oxana (Olga Anghelici), aceasta făcându-și apariția în pragul apartamentului, cu o ofertă foarte tentantă...

În aceeași zi, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc premiera spectacolului ”Gaițele”, comedie tragică de Alexandru Chirițescu, regia și selecția muzicală – Petru Vutcărău. Piesa „Gaițele” (sau „Cuibul de viespi”) este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia românească. O comedie tragică în două acte. Autorul atacă o societate în plin proces de descompunere, o societate ce se cramponează de forme vechi ale unei vieţi închistate în prejudecăţi şi tradiţii formale.

Tot sâmbătă, la ora 18.30, Teatrul ”Luceafărul” va readuce în scenă spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii”, realizat de Daniela Burlaca după un scenariu de film.

Duminică, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” va oferi publicului spectacolul „Menajeria de sticlă” după Tennessee Williams, în regia cunoscutului regizor de teatru rus Iosif Shats, Artist al Poporului, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș,  și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Invitație la Vals”, realizat de Daniela Burlaca după romanul "Invitația la Vals" de Mihail Drumeș.

img23002400

img23002400

img23002400

img23002400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!