ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgarul Petar Gergyovski a câștigat Campionatul Mondial de snowboard pentru juniori

21:00 | 25.03.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Sportivul bulgar Petar Gergyovski a obținut titlul de campion la slalom paralel la Campionatul Mondial de snowboard juniori din 2023 de la Bansko, sud-vestul Bulgariei. Acesta este al doilea titlu după aurul lui Tervel Zamfirov obținut vineri la slalomul uriaș, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

În finală, Gergovski s-a impus în fața compatriotului său, medaliat cu argint la slalomul uriaș paralel, Alexander Krashnyak. Kristian Georgiev a ajuns pe locul patru, după ce a pierdut în fața lui Werner Pietsch din Austria.

La competiția de la Bansko a fost prezent și singurul câștigător bulgar al Cupei Mondiale de snowboard, Radoslav Yankov.

În slalomul paralel feminin, elvețiana Xenia von Siebenthal a devenit campioană după succesul în finală cu Iris Pflum (SUA). Zuzana Maderova din Cehia a câștigat bronzul.

Nici o sportivă bulgară nu a reușit să treacă de calificări, iar Andrea Kotsinova a căzut și a terminat pe locul 31.

Ministrul Tineretului și Sportului din Bulgaria, Vesela Lecheva, i-a felicitat pe snowboarderii bulgari după succesele obținute. "Dragi concurenți, felicitări pentru succesele dvs. Triumful la Campionatul Mondial arată că snowboarderii bulgari stabilesc în prezent standardele mondiale. Găzduirea acestei competiții importante o să vă ajute să vă dezvoltați în continuare potențialul", a spus ea.

Foto: Ministerul Tineretului și Sportului din Bulgaria

img23002415

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!