ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de 30 și 31 martie nu vor fi recepționate unele cereri pentru perfectarea pașapoartelor, anunță ASP

09:34 | 27.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) a anunţat că în zilele de 30 și 31 martie 2023, în legătură cu trecerea la noul sistem de personalizare a documentelor, nu vor fi recepționate unele cereri pentru perfectarea paşapoartelor, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASP, este vorba de aşa servicii ca eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență: în ziua adresării; o zi lucrătoare.

Începând cu luna aprilie a acestui an, în Republica Moldova va fi pus în circulație un nou model de pașaport. „Punerea în circulație a noului model de pașaport se face în contextul alinierii la recomandările instituțiilor internaționale în domeniu, care impun revizuirea periodică a formei și conținutului actului de identitate, a tehnologiilor de citire optică și electronică, pentru asigurarea interoperabilității globale”, indică Agenția Servicii Publice.

Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

Foto: stiri.md

img23002426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!