ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două minore au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

10:17 | 27.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Două minore din capitală au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon emanat de la un cazan defect, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 26 martie într-o locuință din municipiul Chișinău. Două tinere în vârstă de 13 și 15 ani au avut nevoie de asistență medicală, după ce s-ar fi intoxicat cu produse de ardere. La fața locului a intervenit un echipaj de medici, care au acordat îngrijirile necesare. Ulterior, copiii au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului pentru investigații și tratament. La momentul actual, starea acestora este satisfăcătoare. Incendiu în încăpere nu s-a produs, iar toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit.

Statisticile IGSU arată că din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, de la începutul anului 2023 au avut de suferit 65 de persoane, dintre care 32 de minori.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!