ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

12:18 | 27.03.2023 Categorie: Comunicate

Comisia Națională a Pieței Financiare și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului au semnat un acord interinstituțional de colaborare

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Cornelia Cozlovschi, și Directorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Dumitru Pîntea, au semnat vineri, 24 martie 2023, un Acord de cooperare menit să intensifice acțiunile comune direcționate spre sporirea competitivității mediului de afaceri din țară.

Scopul parteneriatului dintre cele două instituții este de a asigura suportul mutual pentru realizarea obiectivelor instituționale, cu accent sporit pe incluziunea și educația financiară.

Conform înțelegerilor stipulate în acord, CNPF și ODA își vor acorda asistență reciprocă în vederea popularizării serviciilor de care pot beneficia antreprenorii naționali, prin organizarea evenimentelor de informare și instruire. Totodată, părțile își propun desfășurarea în comun a unui program de mentorat pentru exponenții mediului de afaceri în scopul promovării instrumentelor de finanțare alternativă existente pe piața de capital, în special, a obligațiunilor corporative.

„Acordul semnat între CNPF și ODA reprezintă o nouă etapă în cooperarea interinstituțională dintre cele două autorități, iar implementarea acestuia va contribui la popularizarea serviciilor financiare nebancare de care pot beneficia antreprenorii autohtoni și la valorificarea modalităților de atragere a investițiilor pentru dezvoltarea propriilor afaceri, în vederea asigurării unei mai bune reziliențe economico-financiare”, a punctat Președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi.

La rândul său, directorul Dumitru Pîntea, a menționat că „ODA susține toate instrumentele alternative de finanțare pentru IMM-uri, care  oferă stabilitate financiară și reziliență economică. Prin acest acord, ne-am propus să promovăm cultura antreprenorială prin intermediul sesiunilor de instruire, mentorat/ghidare pentru antreprenori.”

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!