ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În școlile din țară a început testarea candidaților la examenele de absolvire

12:32 | 27.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. În școlile din țară a început astăzi testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2023. La aceasta participă 29 mii de elevi la ciclul gimnazial și circa 19 mii de elevi la ciclul liceal. Testarea se va încheia pe 7 aprilie, transmite MOLDPRES.

Testarea candidaților are scopul de a determina gradul de pregătire pentru examenele naționale. Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen. Testele și baremele aplicate în cadrul pretestării vor fi publicate în fiecare zi de desfășurare a testării, pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE).

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, testele din acest an sunt deja publicate pe site-ul ANCE și pot fi găsite accesând compartimentul „evaluări naționale”. Totodată, atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2022, pot fi accesate pe site-ul ANCE, acestea fiind un suport substanțial în vederea pregătirii de examenele naționale de absolvire.

În acest an, elevii claselor a IX-a vor susține examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 5-15 iunie. Examenele de bacalaureat vor începe pe 2 iunie și se vor încheia pe 20 iunie.

Foto simbol

img23002435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!