ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Glodeni va avea o nouă stație de epurare

12:44 | 27.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Până la finele acestui an, în orașul Glodeni urmează să fie finalizate lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

„Circa nouă mii de locuitori ai orașului Glodeni vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. În urma implementării acestui proiect, și locuitorii satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani, 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate, vor beneficia de aceleași servicii. De asemenea, vor fi create 12 locuri noi de muncă”, indică ADR Nord.

Până în prezent, în localitate au fost montate 3 km de țeavă gravitațională și 1,7 km de țeavă sub presiune. Ulterior, urmează să fie renovată și stația de pompare a apelor uzate. Aceste lucrări sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,6 milioane de lei (930 mii de euro), resurse valorificate până în prezent în proporție de peste 58%. „Lucrările de construcție-montaj au început în septembrie 2022, iar durata de executare a lucrărilor în cadrul proiectului este de 12 luni”, precizează ADR Nord.

Proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni” a fost depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord

img23002437

img23002437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!