ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Smeshen Petâk din Taraclia a marcat Ziua Mondială a Teatrului cu premiera unei comedii

15:10 | 27.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Teatrul bulgar Smeshen Petâk din Taraclia a prezentat comedia „Clinica speranței” pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului. Producția se bazează pe o piesă a dramaturgului rus contemporan Aleksandr Korovkin, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Actorul și regizorul Veaceslav Kiose a tradus textul în bulgară. Din distribuție fac parte actorii Liudmila Paslar, Pavel Konstantinov și Artiom Artiomov.

Personajul principal este un funcționar care își cunoaște prețul și locul. El este internat la spital cu o boală foarte dificilă. Neobișnuit să se confrunte cu acest tip de adversitate, el își aduce viața intimă și de afaceri în spital, împărtășind involuntar detaliile vieții sale cu vecinul său. Își fac apariția asistenta, soția funcționarului și amanta acestuia.

„Această comedie m-a făcut să mă gândesc nu doar la știrile false, ci și la modul în care sistemul nostru de valori s-a schimbat în general. Actorii ne fac să ne gândim ce organ uman ar trebui să folosim atunci când primim informații noi. Această piesă este foarte, foarte relevantă în acest moment și chiar amuzantă”, a declarat pentru BTA un spectator.

La sfârșitul spectacolului, viceprimarul municipiului Taraclia, Marta Kemencedzi, a felicitat trupa. În numele Ministerului Culturii din Republica Moldova, ea le-a înmânat Liudmilei Paslar, lui Veaceslav Kiose și Pavel Konstantinov diplome pentru contribuția lor la promovarea valorilor culturale teatrale.

Teatrul Smeshen Petâk a fost fondat în urmă cu mai bine de 40 de ani de Ivan Borimecicov. Repertoriul teatrului include în principal piese de clasici bulgari și autori contemporani. Misiunea sa este de a revigora și conserva moștenirea culturală a bulgarilor din R. Moldova.

Foto: BTA

img23002448

img23002448

img23002448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!