ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

16:58 | 27.03.2023 Categorie: Comunicate

Conducerea CEC a avut o întrevedere cu directorul de țară al NDI Moldova

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Vicepreședintele CEC, Pavel Postica și secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, au avut astăzi o întrevedere cu directorul de țară al Institutului Național Democratic (NDI) din Moldova, Martin Angeby.

Oficialii au discutat despre activitatea Comisiei în contextul realizării reformei electorale și adoptării de către Parlament a Codului electoral, pregătirile pentru organizarea alegerilor locale generale din toamna acestui an și obiectivele strategice orientate spre perfecționarea și modernizarea proceselor electorale. Subiecte de interes au constituit acțiunile întreprinse de CEC pentru sporirea independenței instituționale, asigurarea unui proces transparent al finanțării politice și alegerile regionale din UTA Găgăuzia, planificate pentru 30 aprilie 2023.

Întrevederea a fost un bun prilej și pentru prezentarea priorităților NDI despre susținerea și consolidarea practicilor democratice durabile și a bunei guvernări în țara noastră. 

Institutul Național Democratic a fost fondat în anul 1983 și lucrează în circa 130 de țări cu partide politice, guverne, parlamente și grupuri civice pentru a stabili și consolida instituții și practici democratice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!