ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Treizeci de primării au aderat la Programul Comunitatea Mea

11:30 | 28.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Programul Comunitatea Mea, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat câștigătorii concursului de selectare a comunităților care vor forma o nouă rundă de parteneri, începând cu anul 2023. Anunțul a fost făcut ieri, la un eveniment de prezentare a Programului, transmite MOLDPRES.

Pe parcursul derulării programului, cele 30 de comunități selectate vor fi implicate în activități și instruiri ce vor stimula îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice, implicarea cetățenilor în guvernarea locală, precum și creșterea veniturilor locale prin implementarea practicilor moderne de management financiar. De asemenea, primăriile care vor demonstra un angajament sporit față de guvernarea deschisă și responsabilă, vor fi invitate să aplice pentru suport în planificarea și implementarea unui proiect de dezvoltare comunitară, care va crește accesul și calitatea serviciilor publice locale și va îmbunătăți viața cetățenilor la nivel local.

Comunitățile care au depus dosarele pentru participarea în program au fost selectate conform următoarelor criterii: sunt autorități publice locale de nivel I, cu peste două mii de locuitori, doresc schimbări în activitatea primăriei, vor să crească calitatea vieții în localitate și au nevoie de consolidare a capacităților în domeniul guvernării locale.

Programul USAID Comunitatea Mea va continua să acorde suport tehnic și financiar primăriilor partenere din toată țara, diversificând pachetul de asistență prin activitățile orientate spre digitalizarea continuă a serviciilor publice, promovarea incluziunii sociale, implicarea tinerilor în guvernarea locală, creșterea capacităților consilierilor locali și planificarea urbană.

Programul Comunitatea Mea are drept obiectiv principal acordarea sprijinului autorităților publice locale în a deveni mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni.

Foto: USAID

img23002470

img23002470

img23002470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!