ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Taraclia stabilește contacte cu etnici bulgari din Ungaria

18:46 | 28.03.2023 Categorie: Regiuni

Sofia, 28 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile din raionul Taraclia, care este centrul etnicilor bulgari din Republica Moldova, doresc să stabilească relații socio-economice și culturale cu etnici bulgari din Ungaria, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

În acest scop, vicepreședintele raionului Taraclia, Alexandr Borimecicov, președintele Comunității Bulgare din R. Moldova, Gheorghii Barbarov, precum și șefii departamentelor de educație și economic au avut o întrevedere online cu președintele Autonomiei Republicane Bulgare din Ungaria, Dancso Muszev, președintele Asociației Etnicilor Bulgari din Ungaria, Dimiter Tanev, și un politician maghiar de origine bulgară, Szimeon Varga, precum și alte persoane, a informat administrația raionului.   

Participanții la eveniment au discutat studierea limbii bulgare de către etnicii bulgari din străinătate, facilitățile și întreținerea instituțiilor de învățământ, grupurilor de dansatori și muzicale, precum și a activităților teatrale. Etnicii bulgari din Moldova și Ungaria, de asemenea, au vorbit despre construcția unui Centru Bulgar de Cultură și Educație la Budapesta și finanțarea acestuia de către guvernul Ungariei, precum și despre legislația maghiară privind minoritățile naționale.  

Părțile au căzut de acord sa elaboreze, în continuare, planuri de cooperare și schimb de experiență la o întrevedere bilaterală la Budapesta.

Foto: Consiliul raional Taraclia

img23002497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!