ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 200 de agenți economici au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor

12:05 | 29.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Anul trecut, circa 200 de agenți economici au beneficiat de subvenții pentru angajarea şomerilor care necesită suport suplimentar pe piaţa muncii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), 416 șomeri au fost angajați în rezultatul subvenționării locurilor de muncă. Cele mai multe persoane au fost din Ungheni - 44, mun. Chișinău - 42, mun. Bălți - 31, Râșcani - 29, Strășeni – 24 și Orhei – 22.

Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost depuse 31 de cereri de acordare a subvențiilor pentru măsura de susţinere a proiectelor de iniţiative locale, 30 dintre care au fost acceptate. La fel, cinci angajatori au beneficiat de subvenții pentru crearea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, 216 șomeri au fost angajați prin măsura de mobilitate a forței de muncă. Măsura are scopul de sporire a mobilităţii forţei de muncă și angajării şomerilor la un loc de muncă într-o altă localitate selectată de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, precum și acordarea indemnizaţiei de încadrare.

Angajatorii pot beneficia de subvenții pentru implicarea în măsuri precum: stagiu profesional, subvenţionarea locurilor de muncă, subvenţii pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi și subvenţii pentru susţinerea proiectelor de iniţiative locale, pentru angajatorii din localităţile rurale.

Agenții economici pot primi informații privind acordarea subvențiilor la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (https://anofm.md/ro/subdiviziuni) sau pot suna la Centrul de Apel al ANOFM – 0 8000 1000.

img23002512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!