ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 130 de companii participă la expozițiile MOLDCONSTRUCT și MOLDENERGY

17:54 | 29.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” au fost inaugurate astăzi expozițiile internaționale specializate MOLDCONSTRUCT, ajunsă la ediția a XXV-a aniversară și MOLDENERGY, ediția a XXIV-a. Evenimentele se vor desfășura până la 1 aprilie și întrunesc peste 130 de companii, transmite MOLDPRES.

Directorul general al Moldexpo, Carolina Chiper, a declarat că expozițiile sunt organizate după o pauză de trei ani și întrunesc producători, importatori și distribuitori locali și străini din țări precum Republica Moldova, Italia, Polonia, România, Ucraina și Turcia.

Participanții și-au expus ofertele în două pavilioane și pe spațiile exterioare ale Centrului Moldexpo. La expoziții pot fi găsite echipamente, instrumente, materiale de construcție și finisare, sisteme de încălzire, ventilare și alimentare cu apă. Totodată, sunt demonstrate utilizarea acestora, cu aplicarea celor mai noi tehnologii. Vizitatorii vor mai putea descoperi cele mai recente tendințe în domeniul energetic din Republica Moldova, precum economisirea și utilizarea surselor alternative de energie, aplicarea tehnologiilor de economisire a energiei atât la nivel industrial, cât și la cel casnic.

Directorul adjunct al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Rodica Crudu, a spus că participanții la expoziție pot beneficia de compensații de 100% din taxa de participare, în limita a trei mii de lei, și subvenții în valoare de 50 la sută din costul spațiului expozițional, dar nu mai mult de cinci mii de lei.

Expozițiile sunt însoțite de un program adițional, util pentru dezvoltarea afacerilor. Acesta include seminare de specialitate, susținute de companiile participante și asociațiile profesionale.

Expozițiile MOLDCONSTRUCT și MOLDENERGY sunt organizate de Moldexpo, cu suportul oficial al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Energiei, Agenției pentru Eficiență Energetică, cu suportul subvențional al ODA și cu susținerea a doi parteneri generali.

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

img23002543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!