ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

590 de tablete au fost donate școlilor din țara noastră de către Statul Israel

17:56 | 29.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Statul Israel a donat 590 de tablete pentru instituțiile de învățământ din țara noastră. Echipamentele IT vor fi distribuite școlilor în care studiază copii refugiați din Ucraina, dar și copii din Republica Moldova din familii vulnerabile, informează MOLDPRES.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a declarat că echipamentele sunt așteptate în școli pentru a fi utilizate de copii la lecțiile de informatică, dar și la alte discipline. Elevii din Ucraina le vor utiliza pentru a se conecta la lecțiile online din școlile din localitățile lor, pentru a comunica cu colegii, profesorii de acasă, a mai spus ministrul. 

Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Joel Lion, a menționat în luarea sa de cuvânt despre deschiderea pe care o au autoritățile israeliene în vederea susținerii poporului moldovenesc și a celui ucrainean în această perioadă complicată în contextul războiului din regiune. 

Dotarea instituțiilor de învățământ general cu echipament IT va continua în perioada următoare. În circa 70 de instituții de învățământ general vor fi create laboratoare digitale, care vor fi dotate cu suportul UNICEF.

Totodată, cu sprijinul Băncii Mondiale în școli vor ajunge peste cinci mii de laptopuri. Echipamente IT vor fi achiziționate pentru școli și în baza unui grant din partea Parteneriatului Global pentru Educație, în acest scop fiind utilizate peste două milioane de dolari. De asemenea, vor fi desfășurate cursuri de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale pentru cadrele didactice.

Foto: MEC

img23002545

img23002545

img23002545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!