ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului va susţine plenar promovarea inovaţiilor ecologice

15:06 | 30.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului va acorda tot suportul necesar pentru promovarea continuă a inovațiilor ecologice, în toate sectoarele de dezvoltare economică. Despre aceasta a declarat astăzi ministrul Iordanca-Rodica Iordanov, la un atelier naţional dedicat ecologizării întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, ca parte componentă a promovării principiilor economiei circulare, de reducere a emisiilor și de decuplare a creșterii economice de utilizarea resurselor naturale, eco-inovațiile pot contribui la atingerea obiectivelor țării privind dezvoltarea cu emisii reduse și de gestionare durabilă, dar și reciclare a deșeurilor.

”Consider că selectarea sectoarelor prioritare propuse pentru promovarea eco-inovațiilor în Moldova – industria textilă și cea de producere a vinului – nu a fost întâmplătoare. În aceste ramuri ale economiei există un potențial enorm de dezvoltare și promovare a economiei verzi și circulare, de reducere și valorificare a deșeurilor, de eliminare a poluării solului și apelor, de promovare a produselor și serviciilor ecologice, de creare a noilor locuri de muncă și de atragere a investițiilor verzi”, a estimat Iordanca-Rodica Iordanov.

Inovaţiile ecologice, procesele legate de achizițiile publice verzi și de eco-etichetare vor fi promovate în cadrul proiectului EU4Environmentm și vor contribui la promovarea eco-inovațiilor în țara noastră.

Foto: Ministerul Mediului

img23002576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!